Wie zijn wij?

Mag ik u even voorstellen, van links naar rechts:
Roelf, .., .., Johan, Wilfred, .., Bert en Bart.

Na een oefenperiode van zo'n half jaar hebben we ons debuut gemaakt op 10 juli 2011 in de Baptistengemeente te Nieuw Buinen, alleen met piano ondersteund. Vandaaruit werden we al snel gevraagd om te komen zingen in het gospelprogramma Dabar bij Radio Westerwolde.
Ons repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige Southern Gospel nummers.

Bert, pianist:

Mijn naam is Bert Hilberts, geboren op 26 januari 1959, getrouwd met Trijnie en we hebben twee zoons. Als gezin zijn we allen lid van de Baptisten gemeente 'De Open Poort' in Nieuw Weerdinge, waar we met veel plezier naar toe gaan. Het voelt als een thuis en erg vertrouwd. Als gezin functioneren we volledig in de gemeente op allerlei gebied.
Op dit moment ben ik raadslid van de gemeente en ben verantwoordelijk voor de liturgische zaken, muziek, audio-, video- en computertechniek. Een hele kluif om dit allemaal in goede banen te leiden.
Tijdens de basisschooljaren begon muziek mijn aandacht te krijgen. Mijn ouders hebben dat gestimuleerd en ben muzieklessen gaan volgen.

Tijdens de basisschooljaren begon muziek mijn aandacht te krijgen. Mijn ouders hebben dat gestimuleerd en ben muzieklessen gaan volgen. Dit leidde al snel tot het resultaat dat ik in een combo van een jongerenkoortje speelde. Daarna kwam ik bij de gospelband 'Amnesty' als toetsenist op synthesizer en weer later toetsenist bij Le Groupe Evangelique uit Emmen, wat ik overigens nog steeds doe. Verder ben ik organist/pianist in de Baptisten gemeente 'De Open Poort . Mijn vrouw en ik stellen samen projectkoren samen voor bepaalde gelegenheden in onze kerk en soms elders. Zij is dirigente en ik verzorg dan, eventueel met behulp van gastmuzikanten, de begeleiding.
Tevens organiseren we concerten voor een speciaal doel. Ook hiervoor stellen we een geselecteerde groep muzikanten, zangers en zangeressen samen. Allemaal erg leuk om te doen. Nu ben ik ook nog gevraagd om pianist bij True Desire te worden. Erg fijn om ook met deze heren te mogen musiceren. Muzikaal doe ik dus ontzettend veel, maar het is prachtig om dit voor de Heer te mogen doen. Ik wil mijn gaven graag inzetten voor Hem om zo zijn Evangelie aan een ieder bekent te maken. Muziek is daarvoor een geweldig middel, omdat liederen ten diepste kunnen binnen-dringen in de harten van mensen. Ik ervaar nog iedere dag dat de Heer mij zegent en dat ik met muziek iemand kan raken en zo een keuze voor onze Heer JEZUS CHRISTUS te maken. Halleluja!

Bart zingt Bas:

Ik ben Bart de Groot, geboren op 31 augustus 1965, getrouwd met Janette en vader van onze tweeling Frank en Janine. Omdat ik verreweg de langste van het stel ben, vervul ik de baspartijen binnen de groep (lange pijpen, lage tonen). Vanuit het Homecoming-gebeuren werd mij gevraagd of ik hiervoor belangstelling had en daar heb ik met veel plezier "ja" op kunnen zeggen. Het zingen bij True Desire is voor mij een extra dimensie om te getuigen van mijn geloof.
Na jaren lid geweest te zijn van de huidige PKN-gemeente te Nieuw Buinen, zijn we als gezin in 2002 overgestapt naar de Evangelische Gemeente Stadskanaal.
Dit heeft er onder andere toe geleid, dat ik mij in juli 2004 heb laten dopen, op grond van een stuk gehoorzaamheid naar Jezus toe.

Al vanaf mijn 16e jaar ben ik lid van gospelgroep Glory Sounds te Nieuw Buinen, waarvan ik nu al enige jaren voorzitter ben. En ook binnen de E.G.S. ben ik veel bezig met muziek, door zang en het bedienen van de knoppen. Toen enkele jaren geleden begonnen werd met het project Homecoming, heb ik daar met heel veel plezier aan meegewerkt. De totaal andere stijl van liederen, dan ik tot dan toe gewend was, sprak mij ontzettend aan. Ook de stijl van True Desire is daar een behoorlijk verlengstuk van. Dus ik ben van alle markten thuis en zorg doorgaans overal wel voor een vrolijke noot.

Wilfred zingt hoge tenor:

Hallo, ik ben Wilfred Jonker en met een bouwjaar van 1984 ben ik verreweg de jongste van t stel qua leeftijd. Qua denk niveau weet ik het zo nog niet (grapje). Ik ben dankbaar getrouwd met Shirley sinds 2012, die als een puzzelstukje bij mij past. Ik ben groot geworden (1 meter 90) in een gezellig en lekker druk gezin, en moest mijn plaats delen met 2 zusjes, 1 pleegzusje en 2 pleegbroertjes. Dat betekende af en toe inleveren, maar ook een heleboel leerzame gebeurtenissen.
Ik ben altijd met het geloof opgegroeid, en ik was van plan om ook verder te gaan met het Geloof in Jezus. Toch moest ik erachter komen dat ik een heel dubbel leven leide. Op school was ik heel anders dan thuis en in de kerk. Toen ik mij liet dopen was ik er echt van overtuigd dat ik Jezus wilde volgen, maar ik leefde er nog steeds niet naar. Toen ik weer eens opnieuw Matteus 18 las, begon ik te beseffen dat ik er nog lang niet was en merkte ik pas dat ik zondig was en verloren zou gaan! Ik dacht dat ik zelfs geen kans meer had om het goed te maken! Gelukkig liet God Zelf mij weten dat Hij mij een nieuwe kans wilde geven! Daar ben ik nog elke dag ontzetten dankbaar voor! Jezus heeft mijn schuld betaald!
Ik heb altijd wel wat met muziek gedaan. Eerst met de blokfluit op de basisschool, toen keyboard/pianoles waar ik niet lang mee bezig ben geweest. Later heb ik mij wat meer op de gitaar gestort en dat was toch wel het instrument wat bij mij paste. Nog weer later heb ik daar de bas bij geadopteerd, wat ik ook erg leuk vind. Met zingen ben ik eigenlijk altijd al bezig geweest. In de auto meezingen met liedjes, of onder de douche, in de zondagschool, bij jeugdavonden enzofoorts, maar mijn "debuut" maakte ik bij het koor 'Angelos' uit Emmen. Ik was daar Tenoor. Daarna heb ik niet veel gedaan met zingen, behalve af en toe met de jeugd van onze Gemeente. Toen ik in 2010 het aanbod kreeg om eventueel mee te zingen met Homecoming NL, duurde het niet lang, of ik was ook van de partij! Na deze concerten kwam de vraag om een mannen-kwintet te starten, en ook daar hoefde ik niet lang over na te denken! True Desire was daarmee realiteit! Ik zing daar samen met Gerard de hoogste stem en/of ook samen met Roelf.

Roelf zingt tenor:

Mijn naam is Roelf Jager, ben geboren op 15 oktober 1956, getrouwd met Sjoukje en heb twee dochters Charissa en Danique.
Vanaf mijn huwelijk met Sjoukje ging ik met haar mee naar de Baptisten gemeente te Nieuw-Buinen en heb mij op 15 november 1992 laten dopen op grond van mijn geloof in de Here Jezus. Lang heb ik dit moment voor mij uitgeschoven maar ben de Heer nog iedere dag dankbaar, dat Hij is blijven kloppen op de deur van mijn hart.
Hij heeft mij zo lief, dat Hij voor mij (maar ook voor jullie) gestorven is en alle dingen wat ik verkeerd heb gedaan, heeft vergeven. Wie zou dit voor een ander over hebben?
Vanuit deze liefde en genade mag ik leven, wetende dat Hij altijd bij mij is.

De Heer belooft me geen kalme reis maar wel kalmte in de reis. Het is daarom ook mijn oprecht verlangen iedereen die het maar horen wil te vertellen van deze Liefde. Dit is niet alleen mijn verlangen maar ook die van mijn mede broeders van True Desire. We willen d.m.v. het zingen en spelen van prachtige gospels zoveel mogelijk mensen vertellen van het evangelie.
Persoonlijk hoop en bid ik, dat de Heer door onze muziek en liederen heen, mensen zal aanraken, zoals Hij ook mij aangeraakt heeft.
Al mijn hele leven ben ik bezig met muziek. Vanaf mijn 10e tot mijn 45e speelde ik trompet bij o.a. de brassband "Elad" en "Magnus", heb ik ruim 5 jaar gezongen en gespeeld in gospelband Amnesty, 30 jaar muziekles gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking en was ik 5 jaar dirigent van een kinderkoor "In Petto". Ik was 5 jaar dirigent van het Christelijk mannenkoor Nieuw-Buinen, heb een tijdje gezongen in een tweetal kwartetten (Her en Der en Interface), zing en speel ik op dit moment (elektrische) fluit in het muziekteam van onze kerk, zing ik in het Homecoming.nl koor en sinds eind 2010 met heel veel plezier in de vocalband True Desire. Het is een voorrecht een instrument te mogen zijn in de handen van mijn Heer.

Johan zingt bariton:

22-10-2011 - Mag ik me even voorstellen; mijn naam is Johan Keuter, geboren op 4 februari 1967, sinds 10 juni 1988 getrouwd met Yvonne en gezegend met een zoon, Delano en dochter, Rosana en ondertussen 3 prachtige kleinkinderen: Ayden, Febe & Jess.
Als kind ben ik opgegroeid in een warm katholiek gezin, vader, moeder en m'n 10 jaar oudere broer. Als jochie nam m'n broer me wel eens mee naar de gemeente in Klazienaveen, waar hij de Here ontmoette. Dat moet wel iets met me hebben gedaan want veel later in mijn leven, toen het allemaal niet zo geweldig ging zocht ook ik mijn toevlucht bij die God. Ik kende Hem niet, maar Hij kent mij, door en door en heeft mij op 19 jarige leeftijd in Zijn huisgezin opgenomen. Daar ging wel het 1 en ander aan vooraf, maar feit is dat ik nu Zijn genade elke dag mag ervaren, door dik en dun is Hij mijn steun en toeverlaat, mijn grote Vriend.

Ik zong als tiener van Elvis en Jim Reeves, maar dan wel stiekum, als niemand het hoorde.
Een keer wist Harold, mijn vriend, me te strikken om wat te spelen op de gitaar en daarbij wat te zingen tijdens zijn feestje geloof ik. Door de invloed van country, blues en rock'n'roll had ik een bepaalde timing die niet iedereen begreep en was de bibber in mijn stem verschrikkelijk haha.. maar naarmate de jaren in gezelschap van de Here verstreken ontdooide de bibber door de warmte van Zijn liefde voor mij. Als ik nu zing, zing ik 't liefst van Hem, voor Hem en door Hem. Dat heeft mijn stem gevormd tot wat het nu is.
Toch heeft het jaren geduurd voor ik in het openbaar durfde te zingen. HomecomingNL 2010 bleek een schot in de roos. De dirigente die de groep leidde strikte me gelijk voor een solo en daarmee is het eigenlijk pas begonnen.
Ineens was het Homcoming project ten einde en viel ik in een gat, ten minste, zo voelde het. Gelukkig haalde de Here me daar snel weer uit want toen Roelf me vroeg of ik belangstelling had om samen met hem een mannengroep op te richten, hoefde ook ik niet lang na te denken. Het was altijd mijn wens om met zang en muziek de liefde van mijn God te openbaren. Met de vocalgroep 'True Desire' is dit voor mij werkelijkheid geworden. Het is elke keer weer nieuw en ik verbaas me erover hoe de Here ons zegent. Zijn liefde heeft mijn hart geraakt.